
4 składnikowe ciastka z płatków owsianych – szybkie i pyszne
Dzisiaj szybkie i proste ciastka z płatków owsianych, które można dowolnie modyfikować.

Ciastka z płatków owsianych – szybki i prosty przepis
Jest to 4 składnikowy przepis z podstawowych produktów. Ciastka są proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się, kiedy mamy niespodziewanych gości. Ciasteczka z płatków owsianych można długo przechowywać.
Składniki
- 2 szklanki płatków owsianych lub innych
- 2 sztuki jajka kurzego
- 80 gramów oleju kokosowego lub innego stałego tłuszczu np. masła
- 2 łyżki słodzidła u mnie erytrytolu
Sposób przygotowania
- Nagrzać piekarnik do 180°C (termoobieg).
- Tłuszcz rozpuścić np. w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
- Do miski wbić jajka, dodać płatki, słodzidło i tłuszcz. Wymieszać.
- Na wyłożona papierem blaszkę, nakładać łyżką masę.
- Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 20 min.
Wartość odżywcza
Składniki odżywcze na 1 ciastko (z wykorzystaniem erytrytolu)
ENERGIA – 119 kcal
BIAŁKO – 3,0 g
TŁUSZCZ – 7,5 g
WĘGLOWODANY – 11,0 g
Poniżej inne przepisy z wykorzystaniem płatków owsianych.

Chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami? Zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych –
fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz profil na Instagramie Pani.Dietetyczka.

