
Szybki smaczny deser z mleczka kokosowego
Od kilku lat kokos zawładnął kuchnią. Pasuje zarówno do deserów jak i wytrawnych dań. Dzisiaj chciałam zaprezentować szybki deser, do którego można wykorzystać egzotyczny napój – mleczko kokosowe. Oczywiście zamiennie można stosować z innymi napojami roślinnymi lub mlekiem krowim.
Wegetariański deser z mleka kokosowego – składniki
Dzisiaj przepis bez konkretnych ilości. Do przygotowania deseru będzie potrzebne:
- mleczko kokosowe,
- żelatyna*,
- wiórki kokosowe,
- opcjonalnie słodzidło – u mnie erytrytol,
- dodatki do ozdoby.
Szybki deser z mleczka kokosowego – sposób przygotowania
Do przygotowania deseru będzie potrzebne trochę wrzątku i ulubiona szklanka.
- Żelatynę należy rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody,
- Dodać mleczko, wiórki i wymieszać.
- Przelać do szklanki i włożyć do lodówki na kilka godzin – ja zazwyczaj robię dzień wcześniej.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami? Zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych. Zapraszam na fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz na mój profil na Instagramie Pani.Dietetyczka.

