
Zapiekana kajzerka – bułka faszerowana łososiem i papryką
Szybka propozycja na pyszne śniadanie lub aromatyczną kolację. Zaskoczy domowników oraz niezapowiedzianych gości.

Zapiekana kajzerka – bułka faszerowana łososiem i papryką
Składniki
- 2 kajzerki
- ½ małego jogurtu naturalnego
- 125 gramów łososia wędzonego na ciepło
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka pietruszki
- ½ małej papryki czerwonej
- 1 jajko
- 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Sposób przygotowania
- Piekarnik nagrzać do 180°C.
- Bułki ponacinać wzdłuż pęknięć ("gwiazdki"). Ugnieść delikatnie środek.
- Do miseczki wrzucić pokrojoną paprykę w kostkę, rozdrobnionego łososia, starty czosnek, pietruszkę i jogurt. Wbić jajko i wymieszać.
- Farsz delikatnie przenieść do środka kajzerki.
- Bułki przenieść na blaszkę i włożyć do piekarnika na ok. 20 min.
- Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 porcji
Energia 371 kcal
Białko 25,1 g
Tłuszcz 11,4 g
Węglowodany 40,5 g
Przetestuj inne przepisy

Chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami? Zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych –
fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz profil na Instagramie Pani.Dietetyczka

