dieta przeciwzapalna dieta śródziemnomorska zapiekanka faszerowana kajzerka - bernatowicz agnieszka zaowocuj zdrowiem dietetyk online nowa sól przepisy zdrowe gotowanie
Przepisy

Zapiekana kajzerka – bułka faszerowana łososiem i papryką

Szybka propozycja na pyszne śniadanie lub aromatyczną kolację. Zaskoczy domowników oraz niezapowiedzianych gości.

dieta przeciwzapalna dieta śródziemnomorska zapiekanka faszerowana kajzerka - bernatowicz agnieszka zaowocuj zdrowiem dietetyk online nowa sól przepisy zdrowe gotowanie

Zapiekana kajzerka – bułka faszerowana łososiem i papryką

Course kolacja, śniadanie
Porcje 2 porcje

Składniki
  

  • 2 kajzerki
  • ½ małego jogurtu naturalnego
  • 125 gramów łososia wędzonego na ciepło
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka pietruszki
  • ½ małej papryki czerwonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku

Sposób przygotowania
 

  • Piekarnik nagrzać do 180°C.
  • Bułki ponacinać wzdłuż pęknięć ("gwiazdki"). Ugnieść delikatnie środek.
  • Do miseczki wrzucić pokrojoną paprykę w kostkę, rozdrobnionego łososia, starty czosnek, pietruszkę i jogurt. Wbić jajko i wymieszać.
  • Farsz delikatnie przenieść do środka kajzerki.
  • Bułki przenieść na blaszkę i włożyć do piekarnika na ok. 20 min.
  • Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza 1 porcji
Energia 371 kcal
Białko 25,1 g
Tłuszcz 11,4 g
Węglowodany 40,5 g
Keyword kajzerka

Przetestuj inne przepisy

.
Agnieszka-Bernatowicz-Dietetyk-online

Chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami? Zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych –

fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz profil na Instagramie Pani.Dietetyczka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Ocena przepisu