bernatowicz_agnieszka_zaowocuj_zdrowiem_dietetyk_online_szybki_prosty_zdrowy_przepis
Przepisy

Szybka jajecznica ze szpinakiem mrożonym i czosnkiem na śniadanie

Już jutro obchodzimy Europejski Dzień Śniadania. Dlatego przygotowałam przepis na szybkie i wytrawne śniadanie z jajkiem. Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i czosnkiem to jedno z moich ulubionych porannych potraw. Nie wyobrażam sobie jajecznicy bez porządnej porcji warzyw.

bernatowicz_agnieszka_zaowocuj_zdrowiem_dietetyk_online_szybki_prosty_zdrowy_przepis

Szybka jajecznica ze szpinakiem mrożonym i czosnkiem na śniadanie

Robiąc szybką jajecznicę, zawsze warto pamiętać o porcji warzyw. Mogą to być świeże, które mamy pod ręką lub mrożone. Kluczem do smacznej jajecznicy jest dobre jej przyprawienie.
Czas gotowania 15 mins
Posiłek kolacja, śniadanie
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 3 sztuki jajek
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła
  • 1 garść mrożonego szpinaku może być również świeży
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku pieprzu czarnego mielonego, odrobina gałki muszkatołowej i papryki słodkiej

Sposób przygotowania
 

  • Rozgrzać patelnię z tłuszczem.
  • Dodać szpinak i smażyć do rozmrożenia (pod przykryciem).
  • Pod koniec wbić jajka, dodać rozdrobniony czosnek i przyprawy. Wymieszać.
  • Smażyć do ścięcia białka.

Składniki odżywcze

Wartość odżywcza 1 porcji
Energia – 247 kcal
Białko – 20,4 g
Tłuszcz – 17,8 g
Węglowodany – 1,9 g
Słowa kluczowe jajka, szpinak

Poniżej inne inspiracje na śniadanie



Chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami? Zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych –

fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz profil na Instagramie Pani.Dietetyczka.

Agnieszka-Bernatowicz-Dietetyk-online

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu