Lunch z pieczonych warzyw i orzechów laskowych - bernatowicz agnieszka zaowocuj zdrowiem dietetyk online nowa sól przepisy zdrowe gotowanie (1)
Przepisy

Lunch z pieczonych warzyw i sera pleśniowego z orzechami

W okresie jesienno-zimowym mamy mniejszy wybór warzyw i owoców. Królują warzywa korzeniowe, które można użyć nie tylko do przygotowania rosołu lub sałatki jarzynowej.

Lunch z pieczonych warzyw i orzechów laskowych - bernatowicz agnieszka zaowocuj zdrowiem dietetyk online nowa sól przepisy zdrowe gotowanie (1)

Lunch z pieczonych warzyw i sera pleśniowego, z orzechami

Course kolacja, lunch, obiad
Porcje 2 porcje

Składniki
  

  • 140 gramów kaszy bulgur lub innej
  • 3 sztuki marchwi
  • 1 sztuka korzenia pietruszki
  • 1/4 sztuki korzenia selera
  • 60 gramów sera pleśniowego
  • 1 garść orzechów laskowych
  • łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania
 

  • Piekarnik nagrzać do 180°C.
  • Warzywa opłukać, obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z oliwą i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika na ok. 35 minut.
  • Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Upieczone warzywa wymieszać z odsączoną kaszą. Dodać pokruszony ser i posiekane orzechy.
Keyword kasza, marchew, ser pleśniowy, warzywa

Inne pomysły na lunch

.
Agnieszka-Bernatowicz-Dietetyk-online

Jeżeli chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami to zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych –

fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz profil na Instagramie Pani.Dietetyczka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu