
Przepis na puszysty omlet sernikowy na słodko z owocami
Na ciasta z świeżymi owocami leśnymi musimy jeszcze trochę poczekać. Dobrze, że są owoce mrożone! Idealnie pasują do przepisu na omlet sernikowy, ale bez owoców też wyjdzie pyszny.

Puszysty omlet sernikowy na słodko
Składniki
- 115 gramów sera białego np. typu klinek
- 2 jajka
- 3 płaskie łyżki mąki np. jaglanej, owsianej, orkiszowej
- garść dowolnych owoców np. malin
- słodzidło
- olej rzepakowy
Sposób przygotowania
- Jeżeli korzystamy z mrożonych owoców to należy je rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.
- Wbić jajka do miseczki, dodać mąkę, słodzidło i ser. Zblendować na gładką masę. Dodać owoce i wymieszać delikatnie łyżką.
- Masę przelać na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażyć z obu stron pod przykryciem, na małym ogniu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 porcji (z użyciem mąki jaglanej i erytrytolu)
Energia 460 kcal
Białko 37 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 6 g
Poniżej inne przepisy z wykorzystaniem jajek

Jeżeli chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami to zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych.
Fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem
Instagram pani.dietetyczka

