
Fit placki z maki jaglanej – szybkie i proste
Szybkie placuszki z mąki jaglanej polecają się na śniadanie. Można je w dowolny sposób modyfikować. Sprawdzą się również jako II śniadanie do szkoły lub pracy oraz smaczny deser po obiedzie.

Fit placki z mąki jaglanej
Szybkie placuszki z mąki jaglanej polecają się na śniadanie. Można je w dowolny sposób modyfikować. Sprawdzą się również jako II śniadanie do szkoły lub pracy oraz smaczny deser po obiedzie.
Porcje 1 porcja
Składniki
- 1 jajko
- 40 gramów mąki jaglanej lub pszennej, orkiszowej, owsianej
- słodzidło np. miód, erytrytol
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania
- Wyciągnąć jogurt z lodówki, aby miał temperaturę pokojową.
- Do miseczki wbić jajko. Dodać mąkę, jogurt, słodzidło i proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolitą masę.
- Patelnię rozgrzać z niewielką ilością tłuszczu. Ciasto nakładać łyżką. Smażyć kilka minut z każdej strony.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 porcji z użyciem mąki jaglanej i erytrytolu
Energia 286 kcal
Białko 12,5 g
Tłuszcz 12,5 g
Węglowodany 31,1 g
Błonnik 1,6 g
PONIŻEJ INNE PRZEPISY Z WYKORZYSTANIEM JAJEK

Jeżeli chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami to zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych.
Fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem
Instagram pani.dietetyczka

