udka marynowane w miodzie i musztardzie - bernatowicz agnieszka zaowocuj zdrowiem dietetyk online nowa sól przepisy zdrowe gotowanie
Przepisy

Obiad z piekarnika – udka marynowane w miodzie i musztardzie

Pieczone mięso to pyszna i zdrowsza alternatywa dla potraw smażonych. Przykładem są udka marynowane w miodzie i musztardzie. Oczywiście marynatę można także wykorzystać do innej części mięsa drobiu.

udka marynowane w miodzie i musztardzie - bernatowicz agnieszka zaowocuj zdrowiem dietetyk online nowa sól przepisy zdrowe gotowanie

Udka marynowane w miodzie i musztardzie

Pieczone mięso to pyszna i zdrowsza alternatywa dla potraw smażonych. Przykładem są udka marynowane w miodzie i musztardzie. Oczywiście marynatę można także wykorzystać do innej części mięsa drobiu.
Czas gotowania 1 hr 30 mins
Posiłek obiad
Porcje 3

Składniki
  

  • 3 udka kurczaka
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 płaska łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu płynnego
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego

Sposób przygotowania
 

  • Udka oczyścić i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Wymieszać razem oliwę, musztardę, miód i przyprawy.
  • Marynatą posmarować mięso. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
  • Wyciągnąć mięso z lodówki.
  • Nagrzać piekarnik do 200°C.
  • Mięso piec 45 minut (w zależności od wielkości mięsa) pod przykryciem.
Słowa kluczowe drób, udka

Dodatkowe propozycje obiadowe z piekarnika.

Więcej pomysłów na obiad można znaleźć w tagach OBIAD.


Agnieszka-Bernatowicz-Dietetyk-online

Jeżeli chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami to zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych –

fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz profil na Instagramie Pani.Dietetyczka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu