
Obiad z piekarnika – udka marynowane w miodzie i musztardzie
Pieczone mięso to pyszna i zdrowsza alternatywa dla potraw smażonych. Przykładem są udka marynowane w miodzie i musztardzie. Oczywiście marynatę można także wykorzystać do innej części mięsa drobiu.

Udka marynowane w miodzie i musztardzie
Pieczone mięso to pyszna i zdrowsza alternatywa dla potraw smażonych. Przykładem są udka marynowane w miodzie i musztardzie. Oczywiście marynatę można także wykorzystać do innej części mięsa drobiu.
Składniki
- 3 udka kurczaka
- 1 łyżka oliwy
- 1 płaska łyżka musztardy
- 1 łyżeczka miodu płynnego
- szczypta pieprzu czarnego mielonego
Sposób przygotowania
- Udka oczyścić i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
- Wymieszać razem oliwę, musztardę, miód i przyprawy.
- Marynatą posmarować mięso. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
- Wyciągnąć mięso z lodówki.
- Nagrzać piekarnik do 200°C.
- Mięso piec 45 minut (w zależności od wielkości mięsa) pod przykryciem.
Dodatkowe propozycje obiadowe z piekarnika.
Więcej pomysłów na obiad można znaleźć w tagach OBIAD.

Jeżeli chcesz być na bieżąco z artykułami i przepisami to zapraszam do obserwacji moich kanałów społecznościowych –
fanpage A.M.Bernatowicz – zaowocuj zdrowiem oraz profil na Instagramie Pani.Dietetyczka


Jeden Komentarz
Pianina Ogłoszenia
Dzięki za ten wpis jest ciekawy i inspirujący. Tylko nie zasypiaj gruszek w popiele czekam na więcej.