Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Kanapka a'la gyros
Drukuj przepis
Pin Przepisu
Course
II śniadanie, kolacja, lunch, śniadanie
Porcje
1
porcja
Składniki
1
bułka ciabatta
100
gramów
mięsa z piersi kurczaka
przyprawa do gyrosa
garść
zieleniny
np. mix sałat
1
duży ogórek kiszony
⅓
małej
cebuli czerwonej
1
płaska łyżka
keczupu
1
łyżka
oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
Mięso oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić. Smażyć na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
Bułkę przekroić na pół. Środek posmarować keczupem.
Składniki układać warstwowo - mix sałat, plasterki ogórka, mięso, krążki cebuli. Przykryć drugą połówką.
Można przed podaniem podgrzać lub zgrillować.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 kanapki
Energia - 473 kcal
Białko - 30,5 g
Tłuszcz - 14,7 g
Węglowodany - 54,7 g
Błonnik - 3,1 g
Keyword
drób, kanapka